Λίγα λόγια για μας ...

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ είναι αστική και πολίτιστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και αποτελεί μετεξέλιξη και συνέχεια του φωτογραφικού και πολιτιστικού σωματείου "Εννέα", που ιδρύθηκε το 2001 στην Δάφνη. Ο ΕΝΝΕΑ ξεκίνησε αρχικά ως φωτογραφική παρέα εννέα ανθρώπων (γεγονός στο οποίο οφείλει την ονομασία του), που αγαπούν τη φωτογραφία και το φωτογραφικό λόγο. Σε αυτόν τον πυρήνα προστέθηκαν σταδιακά και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια ενδιαφέροντα. Έτσι οικοδομήθηκε αργότερα ο σύλλογος και η αρχική "παρέα" μετεξελίχθηκε σε ένα σύνολο με δομημένη μορφή και υπόσταση.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας περιλαμβάνουν τα γνωστά πλέον σεμινάρια, και workshops, παρουσιάσεις φωτογράφων και portfolio reviews με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους φωτογράφους.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, το Κέντρο διοργανώνει βραδιές αφιερωμένες στο έργο ενός και μόνο φωτογράφου. Οι βραδιές αυτές συνήθως πλαισιώνονται από προβολές και οπτικοακουστικό υλικό, με τους ίδιους τους δημιουργούς να μιλούν για το έργο τους.

Η φιλοσοφία μας, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομα μας, είναι καθαρά η δημιουργική, προσωπική φωτογραφία. Μία ουσιαστική φωτογραφία απελευθερωμένη από τις εμπορικές συνταγές ή τις προσταγές της σύγχρονης Τέχνης. Η φωτογραφία ως ποίηση γεννημένη από την πραγματικότητα, ως μέσο το οποίο μας επιτρέπει να στραφούμε στις προσωπικές μας ιστορίες, να τις ανακαλύψουμε και να τις περιγράψουμε στον ίδιο μας τον εαυτό.

Κύριος στόχος του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας "ΕΝΝΕΑ" είναι να γίνει το στέκι των ανθρώπων που ενδιαφέρονται γι' αυτήν την φωτογραφία. Ένα στέκι φωτογραφικών συναντήσεων και συζητήσεων, όπου ο καθένας μας θα μπορέσει να ανταλλάξει τους προβληματισμούς του, να πάρει βοήθεια στην φωτογραφική του πορεία, και να εντάξει την δημιουργική φωτογραφία στην καθημερινότητά του.