Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας

ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ ... >>>

Στόχος του σεμιναρίου είναι να θεμελιώσει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν στην πλήρη κατανοήση της φύσης της φωτογραφίας και της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.
Στην δίμηνη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εστιάζουν και να κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τα τεχνικά μέσα (φωτογραφική μηχανή και Lightroom) προς μια πιο ουσιαστική φωτογραφία.
Η ύλη του σεμιναρίου είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει σαφές πως τα τεχνικά μέσα και η δημιουργική διαδικασία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, προσεγγίζοντας τη Φωτογραφία ως καλλιτεχνικό μέσο, στο σύνολό της και όχι διαχωρισμένη μεταξύ Τεχνικής και Τέχνης.
Η παρουσίαση και συζήτηση του έργου σημαντικών φωτογράφων, καλλιτεχνικών κινημάτων και τάσεων, καθώς και η εποικοδομητική και σε βάθος κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων βοηθά στην ανάπτυξη τόσο της καλλιτεχνικής αντίληψης όσο και της κριτικής ικανότητας απέναντι στη φωτογραφία ως δημιουργικό μέσο και ως έργο τέχνης.
Κάθε τετράωρο καλύπτει συγκεκριμένα θέματα τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο.
Έτσι, η θεωρητική καλλιτεχνική κατάρτιση συνδυάζεται άμεσα με την αντίστοιχη τεχνική.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι:
Οριοθέτηση και ορισμοί (για ποιά φωτογραφία μιλάμε) - Κάδρο και η σημασία του - Η σημαντικότητα του θέματος - Εισαγωγή στην έννοια της φόρμας - Τα οπτικά στοιχεία και η οργάνωσή τους - Οι λεπτομέρειες στο κάδρο - Έλεγχος κίνησης - Υποέκθεση και υπερέκθεση ως αισθητικά εργαλεία - Μέγεθος Ειδώλου - Οπτική γωνία - Βάθος Πεδίου - Προοπτική - Απόσταση και γωνία λήψης.
Η φωτογραφική διαδικασία - Η επιλογή φακού ως αισθητικό εργαλείο - Σύνδεση θέματος/φόρμας - Περιεχόμενο της φωτογραφίας - Φωτογραφία και μηνύματα - 
Η αντίδραση του φωτογράφου - Ανάλυση της έννοιας της φόρμας και των στοιχείων της. 
Φωτογραφικά ρεύματα και τάσεις - Η αλήθεια στην φωτογραφία - Φωτογραφία και πραγματικότητα - Φωτογραφικές παγίδες και η αποφυγή τους - Κοινότοπες εικόνες, εντυπωσιακές εικόνες, ουσιαστικές εικόνες - Φορμαλιστές και τοπογράφοι -
Αστικό και φυσικό τοπίο - Κατασκευασμένη εικόνα και gallery photography -
Το χρώμα στη φωτογραφία.
Προσωπική φωτογραφία - Φωτογραφική σκέψη και βλέμμα - Το στοιχείο του χρόνου
στη φωτογραφία - Ο φωτογράφος ως insider ή outsider - Κρίνοντας τις φωτογραφίες μας -
Το portfolio.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως των φωτογραφικών τους γνώσεων.

Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας

Διάρκεια: 36 ώρες. (Δυο μήνες)
Έναρξη: Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 6:00 μμ.
Παραδόσεις: Κάθε Τετάρτη 6:00 έως 10:00 μμ.
Χώρος Διεξαγωγής: Στην έδρα του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας "Εννέα", στην οδό Θησέως 20 & Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα.
Κόστος : 160 € (πληρωτέο σε δυο δόσεις)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210 330.40.60

ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ ... >>>